12989252458?profile=RESIZE_180x180

3 oktober 2024 - Deze route neemt je mee van de bruisende hoofdstad Lissabon naar de betoverende Douro-vallei. Onderweg verken je de sprookjesachtige paleizen van Sintra, de zonnige stranden van Cascais, en de middeleeuwse charme van Óbidos. Laat je verrassen door de historische pracht van Coimbra en geniet van de serene grachten van Aveiro. In Porto proef je de wereldberoemde portwijnen en dompel je jezelf onder in de rijke cultuur. De reis eindigt in de adembenemende Douro-vallei, waar je de oudste wijngaarden ter wereld ontdekt.

Begin je avontuur in Lissabon, de bruisende hoofdstad van Portugal. Verken de historische wijk Alfama met zijn smalle straatjes en charmante trams. Bezoek het imposante Jerónimos-klooster en de Torre de Belém, beide UNESCO-werelderfgoed. Wandel langs de prachtige boulevard aan de Taag en geniet van een adembenemend uitzicht vanaf het kasteel van São Jorge. Vergeet niet een ritje te maken met tram 28 en te genieten van de lokale delicatessen zoals pastéis de nata.

Lissabon - Sintra (30 kilometer)
Sintra, op slechts 30 kilometer van Lissabon, is een betoverende bestemming die bekendstaat om zijn sprookjesachtige kastelen en paleizen. Deze charmante stad ligt te midden van glooiende heuvels en weelderige bossen, waardoor het een perfecte plek is om te verkennen en te genieten van zowel historische architectuur als natuurlijke schoonheid.
Bij aankomst in Sintra word je verwelkomd door het kleurrijke Palácio da Pena, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Portugal. Dit paleis, dat hoog op een heuveltop troont, combineert verschillende bouwstijlen, waaronder gotisch, renaissance en Moorse elementen, wat zorgt voor een sprookjesachtige uitstraling. De omliggende tuinen van het paleis zijn minstens zo indrukwekkend, met exotische planten, kronkelende paden en verborgen grotten. Vanaf de toppen van het paleis heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende natuur. Een andere niet te missen bezienswaardigheid is Quinta da Regaleira. Dit landgoed, dat bestaat uit een romantisch paleis, kapel en weelderige tuinen, is rijk aan mystieke symboliek en verborgen geheimen. De beroemde Initiatiewel, een ondergrondse toren die diep de aarde in leidt via een wenteltrap, is een van de meest intrigerende kenmerken van de tuinen. Je kunt uren doorbrengen met het verkennen van de tunnels, grotten en prachtige waterpartijen die het landgoed rijk is.

Het historische centrum van Sintra zelf is ook een bezoek waard. De smalle straatjes zijn bezaaid met kleurrijke gebouwen, gezellige cafés en traditionele winkels waar je lokale ambachten en lekkernijen kunt ontdekken. Een wandeling door dit schilderachtige gebied brengt je langs charmante pleinen en indrukwekkende kerken, waaronder de Igreja de São Martinho. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Nationaal Paleis van Sintra, een imposant gebouw met kenmerkende kegelvormige schoorstenen en prachtig betegelde zalen.

Voor natuurliefhebbers biedt het natuurpark Sintra-Cascais een prachtige omgeving om te verkennen. Dit park strekt zich uit van de bergen tot aan de kust en biedt tal van wandelpaden, adembenemende uitzichten en interessante geologische formaties. Een populaire stop in het park is Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Lees het hele artikel in Portugal Magazine >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE