Run op tolbadge voor Europese snelwegen

6263111682?profile=RESIZE_710xSinds vorige week groen licht werd gegeven voor reizen naar de belangrijkste vakantielanden in Europa, is er sprake van een run op een badge voor de tolwegen in Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. De Franse tolbadge-aanbieder Bip&Go, dochteronderneming van Sanef, een van de grootste tolwegexploitanten in Frankrijk, noteert sinds vorige week een stijging van 85% van het aantal Nederlandse bestellingen van de tolbadge ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Behalve de verklaring dat veel vakantiegangers hebben gewacht met het boeken van hun vakantie bevestigt dit ook de voorspelling, eerder gedaan door het NBTC/NIPO – dat veel reizigers deze zomer een autovakantie verkiezen boven een vliegvakantie, met Frankrijk als een van de favoriete zomerbestemmingen.

Automobilist bereidt zich voor en wil vooral snel en contactloos naar de vakantiebestemming
De tolbadge - een transponder die je op de voorruit bevestigt - maakt elektronische tolbetaling mogelijk in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Groot voordeel is dat badgehouders bij de Franse tolpoorten kunnen kiezen voor de aparte rijstroken, waar al rijdend (30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de slagboom openzwaait. Dat betekent op een traject van Nederland naar Zuid-Frankrijk al snel een tijdswinst van ruim 30 minuten. Ander voordeel is dat de passage volledig contactloos gaat; verrekening van de tol gebeurt achteraf via afschrijving van de bankrekening. Bip&Go biedt 2 type badges aan (Frankrijk/Spanje/Portugal-badge of de Europabadge: Frankrijk/Spanje/Portugal + Italië) die online besteld kunnen worden. De badge is ook geschikt voor motors en campers.

Ook veel vragen over het milieuvignet
In datzelfde pad van voorbereiding ziet het grootste Frankrijk inspiratieplatform frankrijk.nl dat er massaal wordt gezocht naar informatie over het Franse milieuvignet. Deze milieusticker is in diverse steden en departementen in Frankrijk verplicht en is vooraf online te bestellen bij de Crit’air website van de Franse overheid à raison van slechts € 4,21. Helaas geldt ook hier – net zoals onlangs bij het aanbod van medische mondkapjes is geconstateerd – een wildgroei van sites die dit vignet voor het drie- tot vierdubbele van deze prijs aanbieden. frankrijk.nl maakte een overzicht met meer informatie en praktische tips over dit vignet.

Met de auto naar Frankrijk, wat mag wel en wat mag niet?
Er zijn in Frankrijk op dit moment geen regels over een maximumaantal huishoudens per auto. Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, alsook de toiletten. Beide met inachtneming van de geldende hygiëneregels. Dat betekent onder andere dat een mondkapje verplicht kan worden gesteld bij het betreden van restaurant of winkel. Je mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos), maar met maximaal 10 personen in één groep. frankrijk.nl houdt een update bij van de thans bekende coronaregels in Frankrijk.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE