Stockholm, stad van eilanden

12164120471?profile=original

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en is gelegen op 14 eilanden aan de oostkust van het land. De stad is rijk aan historie en cultuur en is al sinds de prehistorie bewoond. In de Middeleeuwen was Stockholm een belangrijk handelscentrum en de stad groeide snel in grootte en betekenis. In de 14e eeuw werd Stockholm de hoofdstad van Zweden en het hof van de Zweedse koningen werd hier gevestigd. In de 17e eeuw onderging Stockholm een grote stadsvernieuwing onder leiding van de koning Gustav II Adolph. Vele gebouwen uit deze tijd, zoals het Koninklijk Paleis en de Riddarholm Church, zijn nog steeds te zien in de stad. In de 18e en 19e eeuw werd Stockholm verder uitgebreid en moderniseerd, met de bouw van vele nieuwe gebouwen, waaronder het Stadhuis van Stockholm, dat tegenwoordig een van de bekendste landmarks van de stad is.

In de 20e eeuw heeft Stockholm zich ontwikkeld tot een belangrijke culturele en economische hoofdstad. De stad heeft een rijk aanbod aan musea, theaters en concertzalen en is ook een belangrijk centrum voor technologie en innovatie. Tegenwoordig is Stockholm een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn historische bezienswaardigheden, prachtige natuur en levendige cultuur.

Highlights van Stockholm
Gamla Stan
De oude stad van Stockholm, met smalle straatjes, prachtige historische gebouwen en de Koninklijke Woning. Het is de oudste delen van Stockholm en een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Europa.

Stadhuis
Het Stadhuis van Stockholm, gebouwd in de 20e eeuw, is een van de meest opvallende gebouwen in de stad en biedt een prachtig uitzicht over Stockholm vanaf de toren.

Vasa Museum
Dit museum herbergt het Vasa-schip, een 17e-eeuws Zweeds oorlogsschip dat in 1628 zonk tijdens zijn eerste vaart en in 1961 werd opgegraven. Het schip is nu gerestaureerd en tentoongesteld in het museum.

Skansen
Skansen is een openluchtmuseum en een van de oudste openluchtmusea ter wereld. Hier kun je de culturen en tradities van Zweden en andere landen bekijken, met veel historische gebouwen, dieren en demonstraties van traditionele vaardigheden.

Fotografiska
Dit museum voor fotografie biedt een uitgebreide collectie van nationale en internationale fotografen. Het is een prachtige plek om te bezoeken voor wie geïnteresseerd is in fotografie.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE