Genieten langs de Mississippi op The Great River Road

10951005453?profile=original

The Great River Road is een van de meest populaire toeristische wegen in de Verenigde Staten. Deze weg loopt langs de Mississippi rivier en biedt een unieke kijk op de natuur, cultuur en geschiedenis van het Amerikaanse Midwesten. Het Great River Road strekt zich uit over 10 staten, van de bron van de Mississippi in Minnesota tot de monding van de rivier in Louisiana. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden langs The Great River Road is het Natchez Trace Parkway. Dit park is een 444 mijl lang pad door bossen, heuvels en bluffs en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het park was oorspronkelijk een belangrijke handelsroute voor de indianen en vervolgens voor de Europese kolonisten en slavenhandelaren. Vandaag de dag is het Natchez Trace Parkway een populaire plek voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Een andere interessante stop langs The Great River Road is Mark Twain Boyhood Home & Museum in Hannibal, Missouri. Hier kun je het verhaal ontdekken van de beroemde auteur en humorist Mark Twain en zijn jeugd in deze stad aan de Mississippi. Je kunt ook het huis en het museum bezoeken, waar je meer kunt leren over zijn leven en werk.

In Memphis, Tennessee kun je ook het Rock 'n' Soul Museum bezoeken, waar je kunt leren over de muzikale geschiedenis van Memphis en hoe deze stad de blues, gospel en rock 'n' roll groot maakte. Naast het museum kun je ook Beale Street bezoeken, een historische straat vol met bluesclubs en muziek venues.

Een andere must-see bezienswaardigheid langs The Great River Road is het National Great River Museum in La Crosse, Wisconsin. Dit museum vertelt het verhaal van de Mississippi en de impact ervan op de lokale economie en cultuur, en biedt interactieve tentoonstellingen en educatieve programma's.

Natuur
De Great River Road biedt ook vele natuurreservaten, waaronder het Upper Mississippi River National Wildlife and Fish Refuge, het Effigy Mounds National Monument en het Chickasaw National Recreation Area. Hier kun je de verscheidenheid aan dieren, vogels en planten ontdekken en genieten van de adembenemende natuur langs de Mississippi rivier.

Het Great River Road is een unieke en indrukwekkende reisroute die bezoekers een kijkje geeft in de rijke cultuur en geschiedenis van het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE