4534806942?profile=RESIZE_710xHet coronavirus heeft ons leven in een korte tijd enorm veranderd. We zitten veel thuis en kunnen tijdelijk niet reizen. Wanneer de ‘intelligente lockdown’ langzaam versoepeld wordt, kunnen we nadenken over de toekomst van vakanties. Zo zien vakanties er volgens reiswebsite Holidayguru in de toekomst uit.

1. Voice gestuurd in een contactloze wereld
Om te voorkomen dat je tijdens een vakantie het virus verspreidt, is het belangrijk dat het aantal contactmomenten geminimaliseerd wordt. In hotels zijn we al gewend dat je met een persoonlijke pas de deur kan openen, maar door het gebruik van je stem kun je bijvoorbeeld het licht aan of uit zetten en voorkom je dat meerdere mensen hetzelfde lichtknopje indrukken. Of stel je voor dat je straks in een lift staat en simpelweg kan zeggen: ‘breng me naar kamer 243 of verdieping 3’.

2. Minder massatoerisme
Massatoerisme kreeg voor de coronacrisis al een negatieve associatie en dat zal met deze crisis een nog zwaardere lading krijgen. Kunnen we straks weer met duizenden mensen tegelijk door de straten van Barcelona lopen? In de anderhalve meter-samenleving zullen toeristen op zoek gaan naar rustigere bestemmingen waar je elkaar niet voor de voeten loopt. Dit biedt kansen voor ruimtelijke bestemmingen zoals IJsland of Australië. Duurzaam reizen wordt nog belangrijker.

3. Vliegen in je eigen ‘hub’?
Vliegtuigstoelen op anderhalve meter van elkaar plaatsen is moeilijk te realiseren. Deze maatregel zou de prijs van vliegtickets drastisch verhogen, de CO2 uitstoot per passagier doen toenemen en de capaciteit van vluchten enorm verminderen. Luchtvaartmaatschappijen zullen dus op zoek gaan naar andere oplossingen. Zo kan een persoonlijke ‘pod’ in het vliegtuig uitkomst bieden. De ondernemers van ‘Under the Weather Pods’ hebben hier al een oplossing voor gevonden. De vraag is echter, wil jij in een persoonlijk afgesloten ruimte in het vliegtuig zitten?

4. Geen vast vakantieseizoen meer
Wereldwijd zijn de standaard vakantieseizoenen verstoord. Mensen zitten thuis en kunnen niet op vakantie gaan. Daarnaast is het spreiden van vakanties belangrijker dan ooit. Niet alleen binnen Nederland maar ook binnen heel Europa. Is het nog wel verstandig om heel Europa tegelijk een zomervakantie te laten vieren? Of moet er meer onderlinge afstemming komen om te voorkomen dat het te druk wordt op toeristische plekken? In de toekomst gaan we flexibeler om met vakantieperiodes om deze druktes te voorkomen.

5. Hygiëne belangrijker dan ooit
De coronacrisis laat ons beter nadenken over hygiëne. Hoe verstandig is een all-in buffet waarbij iedereen dezelfde opscheplepels vastpakt en hoe houd je de hygiëne in drukke treinen en vliegtuigen op orde? Hotels, restaurants en luchtvaartmaatschappijen zullen moeten zorgen dat de hygiëne tip top in orde is en ook van reizigers zal een extra inspanning gevraagd worden. Zonder je handen te wassen kom je het vliegtuig in de toekomst niet meer in.

Over Holidayguru.nl
Holidayguru.nl is één van de grootste reiswebsites in Duitsland en Nederland. Met meer dan 6 miljoen Facebook-fans en elke maand meer dan 17 miljoen pageviews behoort het tot één van de succesvolste websites in Duitsland en Nederland. Daniel Krahn en Daniel Marx hebben Holidayguru in 2012 opgericht. Vandaag de dag zijn zij de bestuurders van UNIQ GmbH, dat naast het Duitse Urlaubsguru en de internationale Holidayguru websites nog met andere projecten actief zijn. Meer dan 160 medewerkers werken voor deze start-up, verspreid over vier vestigingen. Sinds juni 2019 is het Nederlandse Holidayguru team gevestigd in Utrecht.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE