12130020683?profile=original

Bij Spanje denk je aan de zon, lekker eten, natuur, fantastische steden, brede stranden en zomerse muziek. En zo is het ook, Spanje heeft het allemaal. Het land is ongetwijfeld een van de populairste bestemmingen als het gaat om een strandvakantie en dat kan ook bijna niet anders met ruim 4900 kilometer kustlijn. Maar eigenlijk doe je daarmee het land tekort. Het leent zich namelijk ook uitstekend voor een interessante, veelzijdige en onvergetelijke roadtrip. Daar nemen we je graag mee naartoe in dit verhaal. We gaan van Madrid naar Granada, Ronda, Sevilla, Cordoba, Toledo en weer terug naar Madrid. Een reis van zo’n 1200 kilometer en daarmee goed te doen in een fijne huurauto.

Start van de reis
We vliegen op Madrid, de hoofdstad. Omdat we in een drukke stad beginnen, nemen we eerst het openbaar vervoer naar het centrum waar we een leuk appartementje hebben, dicht bij alle bezienswaardigheden. De luchthaven ligt op 17 kilometer van de stad en je kan makkelijk met de metro naar het centrum. Mocht je het liever luxer doen, dan kan je ook een taxi nemen. Een must see in Madrid is het Palacio Real, ofwel het Koninklijk paleis. De rondleiding is indrukwekkend. Wij houden ook van kunst dus ook het Prado Museum stond al lang hoog op ons lijstje. Alle indrukken hebben we goed verwerkt op een terrasje op het Plaza Mayor, een gigantisch plein. Na twee dagen hebben we een leuke indruk van de stad en is het tijd op pad te gaan. We gaan weer terug met de metro en op de moderne luchthaven pikken we onze auto op die we via Alamo.nl hebben gehuurd. Een ruime SUV met airco. Heerlijk om zo’n vrij gevoel te hebben.

12130022460?profile=original

De metershoge brug van Ronda

De eerste stop na Madrid is Granada en ook al rijd je 120 km/u op de autosnelwegen, vinden we de afstand toch te ver voor één dag. Daarom maken we spontaan een tussenstop in het lieflijke Valdepenas. We slapen in een kleine bed & breakfast en genieten van tapas en een Spaans wijntje. We zijn verrast door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen. En leuk om ons Spaans te oefenen, dat wordt erg gewaardeerd!

Wil jij ook zo’n mooie reis maken? Je ontvangt nu 20 euro korting op je autohuur via Alamo.nl bij gebruik van de kortingscode MERIDIAN20

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE