Wandel het Pieterpad met Eden Hotels

5762287488?profile=RESIZE_710xWandelen is hot and happening. Het heeft niet alleen een positief effect op ons humeur, maar draagt ook nog eens bij aan het verbeteren van het immuunsysteem en het verminderen van stress. Genoeg redenen dus om via de vele wandelroutes die ons land kent de prachtige natuur van Nederland te ontdekken. Het welbekende Pieterpad is niet alleen de langste, maar ook één van de meest veelzijdige wandelroutes van Nederland en loopt van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Limburg. Eden Hotels combineert het gemak en comfort van hun stadshotels met deze bijzondere wandelroute middels hun hotelarrangementen in Groningen en Maastricht, het beginpunt en eindpunt van het Pieterpad.

Groningse schoonheid
Vanaf de klei in Pieterburen, Groningen brengt het Pieterpad je via de zandgronden in Drenthe en de Sallandse Heuvelrug, langs de Achterhoek uiteindelijk naar de Sint-Pietersberg in Limburg. Wandelaars kunnen één of meerdere van de in totaal 26 etappes van het Pieterpad lopen vanuit Groningen, en blijven overnachten bij het City Hotel in Groningen. Het speciaal voor die wandelaars in het leven geroepen Pieterpad arrangement bevat twee overnachtingen in het centraal gelegen hotel, twee ontbijtboxen, twee lunchpakketten voor onderweg én een taxirit naar de start van de wandelroute. Dit arrangement kan overigens ook op maat gemaakt worden, perfect wanneer je liever een nachtje langer blijft, een extra lunchpakket wilt of geen gebruik van de taxi dient te maken. Na een dag wandelen kun je je zware benen laten rusten in een warm bad en genieten van het comfort dat het City Hotel Groningen te bieden heeft. De perfecte Staycation voor iedereen die houdt van een actieve wandeling en comfortabel overnachten.

Tegen de stroom in
Om ook de laatste etappes van het Pieterpad te kunnen wandelen is het hotelarrangement in Maastricht in het leven geroepen. Ook dit arrangement is naar eigen wens samen te stellen. In het sfeervolle Maastricht slaap je op slechts een paar minuten lopen van het station in Designhotel Maastricht. Dit stijlvolle hotel vol bijzondere kunst en intrigerende meubels biedt de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die het zuidelijke gedeelte van het Pieterpad wilt verkennen. Het eindpunt van de wandeling bevindt zich op de Sint-Pietersberg, een prachtig stukje Zuid-Nederland met bijzondere uitzichten op Maastricht en het Maasdal. Terug bij het hotel kun je jezelf trakteren op een koud Limburgs biertje, om vervolgens weg te zakken in de comfortabele bedden van het hotel.

Over Eden Hotels
Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf dat al sinds 1947 een lokale beleving en blijvende herinneringen biedt. Een groep van dertien, binnenkort 14, unieke stadshotels waar niet alleen alle basics dik in orde zijn, maar ook gastvrijheid en plezier de belangrijkste pijlers vormen. Eigenwijs, persoonlijk, fris en uniek: zo kenmerken alle Eden Hotels zich. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden, The ED Amsterdam en het Savoy Hotel Rotterdam. Zie voor meer informatie www.edenhotels.nl of bekijk de individuele hotelwebsites.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE