Wandelen door Zion National Park in de USA

12395769279?profile=RESIZE_1200x

4 maart 2024 - Zion National Park is een adembenemend natuurpark gelegen in het zuidwesten van de Verenigde Sta­ten, in de staat Utah. Het park is opgericht in 1919 en beslaat een gebied van 593 km². Het is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege de vele wandelpaden en trails die het park biedt. We praten met Corrina Flink van reisorganisatie GoAmerika over de mooiste wandelroutes door Zion National Park.

‘Ik werk als reisspecialist bij reisorganisatie GoAmerika’, begint Corrina. Zion National Park heeft talloze wandelroutes, variërend van korte en gemakkelijke wandelingen tot lange en uitdagende hikes. Voor beginners raad ik de Emerald Pools Trail aan, een gemakkelijke wandeling van ongeveer 3 kilometer die je langs drie verschillende watervallen brengt. Het pad is goed onderhouden en biedt prachtige uitzichten op de canyon en de omringende rotsen’, legt Corrina uit.

Voor ervaren wandelaars zijn de Angels Landing en de Narrows twee populaire wandelingen in Zion National Park. ‘Angels Landing is een uitdagende wandeling van ongeveer 8 kilometer die eindigt bij een spectaculair uitkijkpunt over de canyon. Tenzij je niet de hele hike doet maar alleen het begin, heb je een permit nodig, dat is wel belangrijk om te weten. De Narrows is een unieke wandeling waarbij je door een rivier loopt tussen hoge rotswanden. Dit is een van de meest populaire wandelingen in Zion National Park en is absoluut een van de hoogtepunten van Zion National Park. Deze 16 mijl lange hike stond al heel lang op mijn bucketlist’, aldus Corrina. ‘Als de hele Narrows wilt lopen moet je niet alleen goed getraind zijn maar heb je bovendien een permit nodig. De meeste mensen lopen het dan ook niet helemaal, net als ik dat ook niet heb gedaan. Het meest iconische gedeelte is Wall Street. Ik heb zelf tot aan Wall Street gelopen waar ik, heen en terug, ongeveer vijfenhalf uur over heb gedaan en iedere minuut meer dan waard vond. Ik heb ook af en toe even gezeten om van het landschap te genieten of even wat te eten of te drinken’, aldus Corrina. ‘Mijn tips zijn om goede schoenen en een stok te hebben, ik heb deze zelf in Springdale gehuurd. Goede schoenen, die ook je enkels beschermen, heb je nodig omdat je over keien loopt en het niet altijd goed kan zien door het water. De stok kan je ook echt niet zonder om je balans te houden. Je kan eventueel ook een waterdichte rugtas huren voor als het water wat dieper is.’

Het hele artikel is te lezen in reismagazine GoAmerika #6 (PREMIUM, alleen voor abonnees). Lees het hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE