12435775476?profile=original

14 juni 2024 - Kakadu National Park, gelegen in het noorden van de Northern Territory, is een van de oudste en meest diverse nationale parken van Australië. Het park is bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder wetlands, rotskunst en watervallen. De geschiedenis van Kakadu gaat terug tot meer dan 50.000 jaar geleden, toen de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, in het gebied woonden. De Aboriginals hadden een hechte band met het land en de natuur, en hun tradities en culturen zijn nog steeds zichtbaar in het park. Er zijn veel rotskunstwerken te vinden in Kakadu, waaronder oude schilderingen en gravures die getuigen van de rijke culturele erfenis van de Aboriginals.

In de 19e eeuw werd het gebied ontdekt door Europeanen, en er werd begonnen met de ontginning van de natuurlijke hulpbronnen. Veel van de oorspronkelijke bewoners werden ontruimd uit hun land en hun levensstijl werd aangetast door de komst van de Europeanen.

In de jaren 70 werd het gebied officieel erkend als nationaal park, en sindsdien wordt er hard gewerkt aan het behoud van de natuurlijke schoonheid en de culturele erfenis van het gebied. Er is nu een samenwerking tussen de overheid, de Aboriginals en andere belanghebbenden om het park te beschermen en de toeristische ontwikkeling te reguleren.

Uniek
Kakadu is een uniek en belangrijk nationaal park, niet alleen vanwege de prachtige natuur, maar ook vanwege de rijke culturele erfenis. Het park biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de Aboriginal cultuur en om de prachtige natuur van Australië te ontdekken. Een bezoek aan Kakadu is een onvergetelijke ervaring, die de bezoeker een kijkje geeft in de rijke geschiedenis en cultuur van Australië.

Kakadu National Park is een van de meest indrukwekkende en diverse nationale parken van Australië, gelegen in het noorden van de Northern Territory. Het park biedt een scala aan prachtige landschappen, waaronder wetlands, rotskunst, watervallen en meren. Hieronder beschrijven we enkele van de meest indrukwekkende highlights en bezienswaardigheden die het park te bieden heeft.

Nourlangie Rock
Nourlangie Rock is een van de meest iconische bezienswaardigheden in het Kakadu National Park in Australië. Het is een rotsformatie die bekend staat om zijn oude rotstekeningen en is een belangrijke culturele site voor de Aboriginals in het gebied. De rotsformatie, ook wel bekend als Burrunggui genoemd, is ongeveer 30 meter hoog en bestaat uit zandsteen en kwartsiet. Het ligt in de buurt van de Kakadu Highway en is gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers van het park. Nourlangie Rock heeft een rijke Aboriginal-geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. De rotstekeningen die op de rotsen zijn te zien, geven ons een inzicht in het leven en de cultuur van de Aboriginals in dit gebied. De tekeningen zijn gemaakt met oker, witte klei en houtskool en tonen afbeeldingen van dieren, planten, mensen en mythologische figuren.

Het hele artikel lees je in de reisgids De Mooiste Nationale PArken van Australië (PREMIUM, alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE