12756861476?profile=original

3 augustus 2024 - Cradle Mountain National Park is een spectaculair nationaal park in Tasmanië, Australië. Het park beslaat meer dan 160.000 hectare en biedt een indrukwekkende mix van wilde natuur en menselijke geschiedenis. De geschiedenis van het gebied gaat duizenden jaren terug, toen het land bewoond werd door de inheemse bevolking van Tasmanië, de Palawa. Het park was voor de inheemse bevolking een belangrijk jachtgebied en er zijn nog steeds veel overblijfselen te vinden van de Aboriginal-geschiedenis in het gebied.

De eerste Europese ontdekkingsreizigers kwamen aan in het gebied in de vroege 19e eeuw. Ze ontdekten al snel de schoonheid van het gebied en begonnen het te verkennen. In 1910 werd Cradle Mountain National Park officieel opgericht, wat het een van de oudste nationale parken van Australië maakt. Tegenwoordig is Cradle Mountain National Park een populaire toeristische bestemming en een van de bekendste nationale parken van Australië. Het park biedt een adembenemend landschap van besneeuwde bergen, kristalheldere meren, ongerepte regenwouden en een overvloed aan wilde dieren, waaronder wombats, wallaby's, Tasmanian Devils en talloze vogelsoorten.

Een van de meest populaire attracties van het park is de Cradle Mountain. Het is een iconische berg in het park en trekt jaarlijks duizenden wandelaars aan. De beklimming van de berg is een uitdagende maar onvergetelijke ervaring en biedt wandelaars een spectaculair uitzicht over het park. Andere populaire activiteiten in Cradle Mountain National Park zijn onder meer wandelen, vissen, kanoën, mountainbiken en paardrijden. Er zijn veel paden en routes beschikbaar voor bezoekers van alle niveaus en er zijn ook veel georganiseerde rondleidingen beschikbaar om bezoekers te helpen het park te verkennen. Naast de natuurlijke attracties biedt Cradle Mountain National Park ook een rijke culturele geschiedenis. Het park heeft een aantal historische hutten en gebouwen die dateren uit de vroege koloniale periode en die een fascinerend inzicht bieden in de geschiedenis van het gebied.

Lees het hele artikel in de reisgids DE MOOISTE NATIONALE PARKEN VAN AUSTRALIË (Alleen voor abonnees) >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE