Wintermagie in Noord-en Zuid-Noorwegen

10825458461?profile=original

Noorwegen, het land met de meest spectaculaire en gevarieerde natuur van Scandinavië. In een winterjasje ogen de diepblauwe fjorden, spitse bergtoppen, uitgestrekte hoogvlaktes en idyllische eilanden vrijwel mystiek. De combinatie van ongerepte natuur met Noorse gastvrijheid is uitnodigend. Van noord tot zuid, met Nordic beleef je een onvergetelijke wintervakantie in Noorwegen.

Moeder natuur heeft de bovenhand
Het noorden van Noorwegen is een ruwe en bergachtige kustregio die bekend staat om zijn spitse bergtoppen, indrukwekkende fjorden en kleurrijke vissersdorpjes. De gematigde winter laat het besneeuwde landschap afsteken tegen het nauwelijks bevroren fjordwater. Daarnaast is de kust bezaaid met de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen. Tijdens de koudste wintermaanden kan je ook in dit gebied, boven de poolcirkel, het magische noorderlicht aanschouwen.
Ontdek het reisaanbod naar Noord-Noorwegen in de winter >>

10825459080?profile=original

Op Arctisch avontuur
Trek eropuit en ervaar een variatie van activiteiten om deze arctische regio te ontdekken. Ga bijvoorbeeld met een traditionele vissersboot of snelle zodiac op natuursafari. De gids houdt kabeljauw klaar waar zeearenden op afkomen. Ander wildlife kom je tegen op een walvis- en papegaaiduikerssafari en wellicht ook elanden en rendieren tijdens een wandeling. Cultuur opsnuiven doe je dan weer in het Lofotr Vikingmuseum en ook bij de lokale bevolking en rendierhoeders, de Sami.

Skiën in het land van oorsprong
In tegenstelling tot het noorden is het zuiden van Noorwegen dan weer een echte wintersportbestemming. Skiën vindt hier zelfs zijn oorsprong, wat dit dé ideale bestemming maakt om op de latten te staan. Naast sneeuwzekerheid word je getrakteerd op de mooiste uitzichten en geniet je van de Noorse gastronomie. De gezellige dorpjes en uitzonderlijke accommodaties zijn de kers op de taart. Het toppunt? Geen drukke pistes of ellelange rijen voor de skiliften.
Lees meer over wintersport in Noorwegen >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE