Om de sfeervolle hoofdstad Buenos Aires kun je maar moeilijk heen, en waarom zou je ook? Deze sterk Europees aandoende maar typisch Zuid-Amerikaanse stad heeft genoeg te bieden om elke reiziger tevreden te stellen; van authentieke tangolessen, wandelingen door de charmante barrio's, overheerlijke Argentijnse steaks tot een uitstekende selectie musea en galeries komt elke citytripper hier aan zijn trekken.

3656985928?profile=RESIZE_710x

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en is een van de grootste steden van Zuid-Amerika. De stad is gevestigd aan de oevers van de Rio de la Plata en is een belangrijk economisch, politiek en cultureel centrum. Historisch gezien werd Buenos Aires opgericht in 1536 door de Spaanse conquistador Juan de Garay. De stad groeide snel en werd in 1776 de hoofdstad van het Viceroyalty of the Río de la Plata. In de 19e eeuw verklaarde Argentinië onafhankelijkheid van Spanje en Buenos Aires werd de hoofdstad van het nieuwe land.

In de 20e eeuw was Buenos Aires een belangrijke stad voor culturele en intellectuele bewegingen, waaronder de literaire en artistieke beweging van de Generatie van '80 en de Tango-beweging. Vandaag de dag is Buenos Aires een populaire toeristische bestemming voor zijn architectuur, cultuur en entertainment. Bezoekers kunnen de stad verkennen door middel van wandelingen door het historische San Telmo-district, bezoeken aan het wereldberoemde Teatro Colon of genieten van de nachtlevenscultuur van Palermo.

Andere populaire attracties zijn het Museo Nacional de Bellas Artes, de Floralis Generica-fontein en het Parque Tres de Febrero. Bezoekers kunnen ook genieten van de authentieke Argentijnse keuken, waaronder asado (barbecue) en empanadas (gevouwen deeg gevuld met vulling).

Bezienswaardigheden in Buenos Aires
Obelisk
Dit is een van de meest herkenbare monumenten in de stad en staat op het bekende 9 de Julio-plein.

Teatro Colon
Het nationale operahuis van Argentinië en staat bekend om zijn prachtige architectuur en acoustiek.

Recoleta Cemetery
Een historische begraafplaats waar veel beroemde Argentijnen zijn begraven, waaronder Eva Perón.

Palermo Parks
Enkele van de grootste parken in de stad, met veel ruimte voor wandelen, picknicken en relaxen.

La Boca
Een kleurrijke buurt bekend om zijn Tango-geschiedenis en architectuur, waaronder het bekende Caminito-straatje.

San Telmo
Historische buurt met prachtige coloniale architectuur en een levendige sfeer, met veel antiekwinkels, restaurants en bars.

Plaza de Mayo
Het centrale plein in Buenos Aires en heeft een belangrijke rol gespeeld in de Argentijnse geschiedenis, met betrekking tot politieke protesten en revoluties.

Museo Nacional de Bellas Artes
Het nationale museum voor schone kunsten, met een verzameling van meesterwerken uit de Argentijnse kunstgeschiedenis en wereldberoemde Europese kunstenaars.

Caminito
Kleurrijk straatje in La Boca, bekend om zijn tango-sfeer en street art.

Planetario Galileo Galilei
Een moderne attractie, een planetarium met avant-garde technologie en een state-of-the-art bioscoop.

Deze bezienswaardigheden zijn slechts een paar van de vele attracties die Buenos Aires te bieden heeft. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, architectuur of entertainment, deze stad heeft iets voor iedereen.

KIES EEN ANDER LAND IN ZUID-AMERIKA

Argentinië | Bolivia | Brazilië | Chili | Colombia | Peru

OVER ARGENTINIË

Argentinië ligt aan de oostkant van het Zuid-Amerikaanse continent. Het land grenst aan Chili, Bolivia, Paraguay, Uruguay en natuurlijk Brazilië. Het enige Zuid-Amerikaanse land dat groter is dan Argentinië. Vanaf november 2011 vliegt de KLM met directe vluchten van Amsterdam naar Buenos Aires.

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren