BEKIJK ALLES (12)

Sorteer op
De Ruta 40 leidt door het Los Cardones National Park, een gebied bekent om zijn cardones-cactussen en dinosaurussporen. Wie door dit park rijdt ziet het landschap plotesling veranderen. Hier bevindt zich Quabrada de las Flechas oftewel De Kloof van de Pijlen. Deze naam kreeg deze vallei vanwege de gelijkenissen van de rotsen met de wapens van de vroegere indianen. In de schuine rotsen zijn de windvlagen bijna letterlijk uit te schilderen.
Vanuit Salta is het ongeveer 160 kilometer rijden naar Purmamarca, een toeristisch plaatsje aan de voet van de Cerro de los Siete Colores, De Zevenkleurige Berg. Langs de weg richting het dorp staan door de bewoners zelf gebouwde bakstenen en golfplaten huisjes. De struiken naast het grind van de weg zijn niet meer groen. De auto’s die over de ongeasfalteerde weg hebben gereden, hebben het stof doen opwaaien en in de struiken doen laten belanden.
Het Parque Nacional Lanín in Argentinië is met recht divers te noemen. De in de provincie Neuquen gelegen creatie van Moeder Natuur herbergt bomen die je nergens anders in het land vindt en de besneeuwde Lanín-vulkaan vormt een prachtig contrast met de aanwezige meren. De wateren van Huechulafquen, Aluminé en Lácar zorgen voor kronkelende rivieren die bijzonder in trek zijn bij watersportliefhebbers en vissers. Vroeger beheersten de inheemse Mapuche het gebied. Tegenwoordig leeft het volk op goe
Wie de natuurkrachten van ijs aan het werk wil zien, begeve zich naar de Perito Morenogletsjer aan de grens met Chili. Dit is een van de twee enige bewegende ijsmassa's van het continent en zet die klassificatie kracht bij met donderend geweld en constant vallende blokken bevroren water die in Lago Argentino tuimelen.
Het schiereiland Península Valdés in Patagonië is waarschijnlijk het meest spectaculaire marinepark ter wereld, met een ongelooflijke overdaad aan zeeflora en –fauna. Steile kliffen, lange stranden en zo'n beetje alle soorten zeedieren die er bestaan, inclusief walvissen voor de kust; een absolute must-see!
De Iguazúwatervallen staan bekend om hun breedte en brute kracht. Hun water dondert verdeeld over meer dan 250 grote en kleine watervallen tegen het décor van het subtropisch regenwoud van Parque Nacional do Iguaçu met immens geweld naar beneden. Daarnaast zijn ook de kwetsbare biotoop Parque Nacional Talampaya en het bizarre maanlandschap van Parque Provincial Ischigualasto echte aanraders voor natuurliefhebbers. Beide parken zijn in een dag te doen, maar verdienen eigenlijk meer aandacht dan d
Om de sfeervolle hoofdstad Buenos Aires kun je maar moeilijk heen, en waarom zou je ook? Deze sterk Europees aandoende maar typisch Zuid-Amerikaanse stad heeft genoeg te bieden om elke reiziger tevreden te stellen; van authentieke tangolessen, wandelingen door de charmante barrio's, overheerlijke Argentijnse steaks tot een uitstekende selectie musea en galeries komt elke citytripper hier aan zijn trekken.
Het Andesgebergte in het noordwesten en het binnenland van Patagonië lenen zich natuurlijk uitstekend voor lange en korte hikes en beklimmingen van elk niveau. Ook onder meer in en om de parken Parque Nacional do Iguaçu, Los Alerces en Talampaya vergaan horen en zien je tijdens het lopen. Vanuit het stadje El Chaltén, Patagonië (foto) vertrekken heel veel hikers richting de spectaculaire bergen in de omgeving.
De wateren voor de lange kustlijn van Argentinië lenen zich prima voor een duik of snorkeltocht. Onder water zie je niet alleen de meest uiteenlopende plant- en diersoorten maar kom je ook regelmatig onderzeese grotten en oude scheepswrakken tegen. Onder meer bij Puerto Madryn, Mar del Plata, Viedma en het bergmeer San Martin de los Andes vind je de mooiste duikspots van het land. Ushuaia verdient speciale vermelding vanwege de afgelegen ligging aan ‘het einde van de wereld' en het 160 meter lan

KIES EEN ANDER LAND IN ZUID-AMERIKA

Argentinië | Bolivia | Brazilië | Chili | Colombia | Peru

OVER ARGENTINIË

Argentinië ligt aan de oostkant van het Zuid-Amerikaanse continent. Het land grenst aan Chili, Bolivia, Paraguay, Uruguay en natuurlijk Brazilië. Het enige Zuid-Amerikaanse land dat groter is dan Argentinië. Vanaf november 2011 vliegt de KLM met directe vluchten van Amsterdam naar Buenos Aires.