KIES EEN ANDER LAND IN MIDDEN-AMERIKA

Costa Rica | Cuba | Mexico | Nicaragua

OVER MEXICO

Mexico kan worden onderverdeeld in negen grote fysiografische regio's: Baja California, de Pacific Coastal Lowlands, het Mexicaanse plateau, de Sierra Madre Oriental, de Sierra Madre Occidental, de Cordillera Neo-Volcánica, de Gulf Coastal Plain, de Southern Highlands en de Yucatán Schiereiland.

Het schiereiland Baja California in het noordwesten van Mexico is een geïsoleerde strook extreem droog land die zich uitstrekt tussen de Stille Oceaan en de Golf van Californië (Zee van Cortez).

De Pacific Coastal Lowlands beginnen in de buurt van Mexicali en de Colorado-rivierdelta in het noorden en eindigen in de buurt van Tepic, zo'n 900 mijl (1450 km) naar het zuiden. Het grootste deel van die afstand kijken ze uit op de Golf van Californië terwijl ze de staten Sonora, Sinaloa en Nayarit doorkruisen. In het oosten begrensd door de steile Sierra Madre Occidental, bestaat het laagland uit een reeks kustterrassen, plateaus en kleine bekkens afgewisseld met rivierdelta's en beperkte kuststroken. Hoewel de uitgestrekte Sonorawoestijn hun noordelijke deel domineert, zijn delen van het laagland geïrrigeerd en omgevormd tot zeer productieve landbouwgrond.

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren