Het sfeervolle Buenos Aires

3656985928?profile=RESIZE_710xOm de sfeervolle hoofdstad Buenos Aires kun je maar moeilijk heen, en waarom zou je ook? Deze sterk Europees aandoende maar typisch Zuid-Amerikaanse stad heeft genoeg te bieden om elke reiziger tevreden te stellen; van authentieke tangolessen, wandelingen door de charmante barrio's, overheerlijke Argentijnse steaks tot een uitstekende selectie musea en galeries komt elke citytripper hier aan zijn trekken.

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en is een van de grootste steden van Zuid-Amerika. De stad is gevestigd aan de oevers van de Rio de la Plata en is een belangrijk economisch, politiek en cultureel centrum. Historisch gezien werd Buenos Aires opgericht in 1536 door de Spaanse conquistador Juan de Garay. De stad groeide snel en werd in 1776 de hoofdstad van het Viceroyalty of the Río de la Plata. In de 19e eeuw verklaarde Argentinië onafhankelijkheid van Spanje en Buenos Aires werd de hoofdstad van het nieuwe land.

In de 20e eeuw was Buenos Aires een belangrijke stad voor culturele en intellectuele bewegingen, waaronder de literaire en artistieke beweging van de Generatie van '80 en de Tango-beweging. Vandaag de dag is Buenos Aires een populaire toeristische bestemming voor zijn architectuur, cultuur en entertainment. Bezoekers kunnen de stad verkennen door middel van wandelingen door het historische San Telmo-district, bezoeken aan het wereldberoemde Teatro Colon of genieten van de nachtlevenscultuur van Palermo.

Andere populaire attracties zijn het Museo Nacional de Bellas Artes, de Floralis Generica-fontein en het Parque Tres de Febrero. Bezoekers kunnen ook genieten van de authentieke Argentijnse keuken, waaronder asado (barbecue) en empanadas (gevouwen deeg gevuld met vulling).

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE